reisadviezen naar Bali

 


Een belangrijk onderdeel van uw voorgenomen vakantie naar Bali is de vliegreis. Deze is vrij lang en heeft altijd minimaal één tussenstop.
De eigenaren van Rumah Buka hebben hun werkzame leven doorgebracht in de luchtvaart en weten veel over de voor- en nadelen van het vliegen met verschillende luchtvaartmaatschappijen.De hieronder aangegeven informatie is zodoende zeer accuraat.
Om  u behulpzaam te zijn de juiste keuze te maken hoe naar Bali te komen, hebben we daarom hieronder een aantal opties weergegeven.

   U kunt uw reis boeken via een van de "goedkope" ticket maatschappijen, zoals
   cheaptickets, worldticketcentre, vliegwinkel, tix.nl , schipholtickets , etc.
   U dient dan echter wel bijna altijd extra "servicekosten" te betalen, variërend van
   € 10 tot wel € 75 per besteld ticket! Direct boeken bij de luchtvaartmaatschapij
   blijft daarom voordeliger!
   Wij raden u aan deze sites alleen te gebruiken voor een overzicht.
   Boek uw vlucht daarna zonder deze "kosten" direct bij de luchtvaartmaatschappij.

Vanuit Nederland hebt u de volgende mogelijkheden om naar  Denpasar op Bali te vliegen :

 
  • Op dit moment is de snelste manier nog steeds per KLM vanuit Amsterdam.  www.klm.com   KLM vliegt momenteel als enige Europese maatschappij dagelijks rechtstreeks naar Bali. Rechtstreeks houdt in dat u niet hoeft over te stappen. Er wordt wel een tussenlanding gemaakt op de fraaie luchthaven van Singapore, maar de stoptijd is slechts één uur. De totale reisduur is daardoor ongeveer 16 uur. KLM vetrekt in de avonduren en u komt de volgende avond aan op de luchthaven van Denpasar op Bali. De retourreis van Bali naar Nederland vertrekt ook in de avond en u komt de volgende ochtend vroeg aan op Amsterdam.  KLM gebruikt de moderne en comfortabele Boeing 777 voor dit traject.     U kunt uw voordeel doen met boeken op KLM vluchten als u wacht op de "Werelddealweken" die KLM elk vroeg voorjaar en najaar publiceert!
 
  • Singapore Airlines  www.singaporeair.com  voert ook dagelijkse vluchten uit met een overstap op een ander toestel op de prachtige luchthaven van  Singapore. De overstaptijd varieert van minimaal 1 uur tot ongeveer 02.30 uur. Singapore Airlines vertrekt in de ochtenduren vanaf Schiphol en u landt op Bali rond 09.30 uur de volgende dag met de snelste doorverbonding. Maar let goed op ! !  Deze maatschappij voert meerdere vluchten op een dag uit van Singapore naar Bali. Zorgt u er daarom bij het boeken van uw vlucht voor dat  u de eerste ochtendvlucht uit Singapore aangeboden krijgt als u direct door wilt reizen naar Bali. Wachttijden op de luchthaven van Singapore van 8 tot 12 uur zijn niet aan te bevelen na uw vlucht vanuit Amsterdam. Hetzelfde gaat op voor uw retourvlucht. Neem de avondvlucht uit Bali.  Singapore Airlines gebruikt de B777 voor deze vluchten.
 
  • Vanuit Schiphol zijn er nu ook dagelijkse vluchten  met www.qatarairways.com  naar Bali. Vertrek in de middag en aankomst aan het eind van de middag in Denpasar, als u kiest voor de (meestal duurdere)  vlucht met 4 uur overstaptijd in Doha. Het goedkoper aangeboden alternatief heeft een overstaptijd van 9.40 uur in Doha.  Dan komt u tegen middernacht aan op Bali. Let ook op de twee vertrektijden uit Bali voor uw retourvlucht naar Amsterdam. Als u vroeg in de avond vertrekt dan moet u 8.15 uur wachten voor uw doorverbinding naar Amsterdam. De 01.10 in de ochtend vlucht geeft een betere aansluiting. Voordeel is dat u 30 kg bagage mee mag nemen op de vluchten met Qatar.
   
  • Een vierde mogelijkheid is Cathay Pacific Airways  www.cathaypacific.com . Op de heen- en terugreis dient te worden overgestapt in Hong Kong met wachttijden van 3 tot 4 uur. Hun ticketprijzen zijn vaak aan de hoge kant bij latere boekingen! Vroegboeken buiten de seizoenen biedt aantrekkelijke tarieven.  Cathay Pacific gebruikt meestal de Boeing 777 voor deze vluchten.
 
  • Garuda Indonesia  www.garuda-indonesia.com  vliegt met de B777 zes keer per week van Schiphol rechtstreeks  naar Jakarta. Hier dient u over te stappen op een ander vliegtuig van Garuda naar Bali. De totale reistijd hangt af van de tussenstop,maar kan  minimaal ongeveer 17.30 uur bedragen. U moet ook hier letten op goede doorverbindingen tussen Jakarta en Denpasar vanwege de vele vluchten tussen deze steden die Garuda uitvoert! Zij vliegen met de B777 op de route naar Jakarta en kleinere toestellen door naar Bali.
 
  • Nog een andere mogelijkheid is de nationale luchtvaartmaatschapij van Dubai, Emirates. www.emirates.com. Overstaptijd in Dubai is ongeveer 1.30 uur als u vanuit Amsterdam kiest voor de avondvlucht. Deze vluchten worden uitgevoerd met de comfortabele A 380.  De vervolgvlucht naar Bali wordt uitgevoerd met de B777. Vertek vanuit Bali naar Amsterdam even na middernacht.
 
  
   U kunt natuurlijk altijd overwegen enkele dagen op een tussenstation in het
   Midden-Oosten of Azië te verblijven om zodoende uw lange reis te onderbreken
   en nog meer te zien van de oosterse wereld.
  

   Ticketprijzen voor schoolvakantie periodes en rond Kersttijd liggen altijd aanzienlijk
   hoger.
   Vroeg boeken voor deze perioden kan u veel voordeel opleveren.

   Als u met eigen vervoer naar Schiphol rijdt en uw auto voor langere tijd daar wilt
   parkeren raden we u aan eerst goed uit te zoeken wat de voordeligste mogelijkheden zijn.
   De prijzen verschillen sterk ,maar worden duidelijk weergegevn op de onderstaande sites :

   Parkeren luchthaven Schiphol  ,  parkerenschipholvergelijker  of
   parkos.com/nl/schiphol-airport